De 7 jaren van spirituele ontwikkeling

Hoeveel jaar loop jij het spirituele pad? Hoeveel van wat je hebt geleerd is echt, en dan bedoel ik ECHT, onderdeel geworden van je leven?
In het begin lukte dit vaak kort nadat je het leerde. Die nieuwe meditatie of die mooie wijsheid. Op het moment als je er echt mee bezig was.

Het was nog als een puzzelstukje van een groter geheel.

7 jaarscyclus

Ken je die 7 jaars cyclus van verandering? Die geld ook voor spirituele ontwikkeling voor de meesten van ons. Even in het kort:

  • Eerste 7 jaar: openen van jouw wereld. Gevoel “er is meer”. Vaak zijn gebeurtenissen in het leven een extra trigger hiervoor.
  • Tweede 7 jaar: het openen voor kennis. De fase van de puzzelstukjes verzamelen. Je slurpt spiritualiteit op. Meer meer meer. Je zit vol vragen.
  • Derde 7 jaar: integreren in je leven. Puzzelstukjes vormen een groter geheel en laten jou op een dieper level ervaren.

Zit jij in die derde cyclus? Dan “pas” jij bij mij, dat wil zeggen bij het aanbod van  Blessons. Zit je in de tweede fase dan ben ik er ook voor jou, als inspirator. Als “zo kan het ook”. Als brenger van spirituele wijsheid. Als “Sarah kan dit ook. die nuchtere Friezin die allemaal shit heeft uitgevreten en meegemaakt”.😇

En even hè,
Het leven is natuurlijk geen hokjes denken, maar is wel cyclisch. Geen enkele cycli ervan is minder dan de andere. Elke cycli is nodig. Heeft betekenis. Draagt bij. Elke cycli is onderdeel van je zielsmissie.

Het roept zoveel vragen op

In de tweede fase zit je vaak vol vragen. Huh, maar als er een ziel is….ik er aandacht aan geef….waarom overkomt dit mij dan?
Ik kan niks bijzonders, heb niet allemaal gaven. Ik ben niet zo’n hoog begaafd spiritueel wezen.
Waarom ben ik er zo druk mee en een ander totaal niet? En heb ik overal last van en de ander niet?

Dit waren vragen die ik veel had. Ik vond de wereld soms zo oneerlijk, maar er was ook geen weg terug. Spiritualiteit en Sarah hoorden bij elkaar.

Al die vragen openen je voor de wijsheid van het universum. Openen de ontwikkeling van steeds meer intuïtie. Opent je hartenergie. Je wordt steeds bewuster. En bewustwording groeit het snelste bij weerstand, dus die weerstand voel je in deze fase nog wat meer.

Je gaat out of your comfort zone.

Minder stress meer leven

Dit is wel typerend voor de derde fase. Zelfs als er genoeg is om over te stressen. Tegenslag er is ook dan, maar beleef je op een andere manier. Je voelt wat het je vertelt en doet daar wat mee. Je staat veel meer open voor begeleiding van je spirit team. Voor de wijsheid van het universum.

Je lacht als je zo leuk lopend naar de winkel ging om een pakketje te halen en het hele eind terug kan lopen zonder (geen ID mee). Om op de terugweg te ontdekken wat de reden is van dit ommetje. Een gaaf inzicht of in mijn geval, nieuw aanbod voor Blessons. Waar je wellicht eerder mopperend had teruggelopen en de boodschap niet had gezien, zelfs al stond het op de stoeptegels geschreven😜.

Je ervaart ook veel meer de bijzonderheid van het alledaagse ziet en vooral voelt tot in je tenen. Je innerlijke wereld is vergroot. Je uiterlijke wereld bepaald niet meer, maar kleurt mee met je innerlijke wereld.

Het is een periode van afgestemd(er) leven. En daarmee creëer je een nieuwe comfort zone, namelijk die van je ziel.

Eenheid

En het mooie is, die derde fase komt. En wanneer dit start en wat er daarna komt? Dat verschilt. De ene begint al op jonge leeftijd. De ander als dertiger. Wat er daarna komt? Dat antwoord ligt in de cyclus. Want met die 21 jaar, komen we op het getal (2+1) 3 uit. Eenheid. Creatieve expressie van je ZELF. Spelen met het leven.

Over eenheid schreef ik een post op social genaamd “Oneness in duality”. Want het is en blijft leven in dualiteit. Met andere woorden, ook dan blijf je de uitdaging van dualiteit voelen. Je bent geen verlichte meester🙃

Ik ben heel benieuwd wie ik daarna mag zijn. Ik ben nu 42 en zeg altijd dat ik 103 word, dus ik heb nog veel tijd om dat te onderzoeken.

Zodra ik meer weet laat ik het je weten haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *