Flow en geluk

Hoe jij vrijer en meer in flow leeft!

Birth~>life~>death~>rebirth Het is de cyclus van het leven, althans zo kijk ik ernaar. Deze week kreeg ik tijdens journaling (nog weer eens) een duidelijk boodschap door: Deze cyclus vind je in je hele leven. Dit mag je meer eren en accepteren, in plaats van je verzetten. Dit geeft meer flow (en fijn voelen). Deze boodschap aan mijzelf is ook voor jou.

Te vaak willen we de never ending high blijven voelen. Terwijl de werkelijkheid dan vaak al anders is. Misschien is dit voor jou:

~> Die baan die altijd uitdagend, meer verdienend of fantastisch moet blijven.
~>Of je relatie die je altijd goed moet blijven laten voelen.
Maar je leeft en doorleeft. Groeit als mens. Things change. 

Dankbaar ben ik dat we de fase van generaties voor ons voorbijzijn. Waarbij “death” geen optie is. Het huwelijk voor altijd. Laatst zag ik #firstdates op tv en daar waren twee prachtige mensen aan het daten. Een kwieke man van 90 en een mooie vrouw van 80 jaar. Allebei weduw(naar) na een lang huwelijk. Ze hadden het goed gehad. Alles was er, maar geen echte liefde en persoonlijk geluk. Gelukkig zijn we ook de fase voorbij waarin “life” geen optie is, omdat je anders als heks wordt gezien.

Be the change!

Je pad is al veel vrijer gemaakt, leef het dan ook! 

Toch blijft iets beëindigen natuurlijk een struggle, vooral met ons ego. Al die stemmetjes in je, die alle mitsen en maren op een rijtje zetten. Doemscenario’s. Er is moed voor nodig is om voorbij de angst te gaan. Voorbij oude collectieve overtuigingen (je baan is zekerheid, een relatie is hard werken, etc).

I’m not afraid, I was born to do this.

Deze uitspraak van Jeanne d’ Arc is voor jou en mij. Jij kunt dit. Alles wat op je pad komt kun je aan. Jij bent de cyclus van het leven aangegaan en brengt de cyclus “death” in je leven (je voelt dat je iets of iemand moet loslaten)? Weet dan dat je het kunt!

De cyclus vind je in alles in je leven. De vier seizoenen, de fases van de maan, jouw menstruatie. Jij leeft het in alles wat met jou leeft. Je baan, opgroeiende kids, je onderneming, je relatie, je gemoedstoestand.
Eerlijk, ik kreeg er hier en daar weleens wat jeuk van (manifesteren met je menstruatie, jak). Nu voel ik dat gewoon het gegeven rust en kracht brengt. Seasons change. Verandering is er altijd. Dit toelaten is al genoeg.

Hoe helpt het mij?

~> Toestaan dat ik mij bepaalde periodes van de maand niet zo happy voel. Dat dit een tijd is om naar binnen te keren, te reflecteren. Liefdevol ruimte gevend. In plaats van drukken tegen mijzelf dat ik mij goed moet voelen en daardoor wegvluchten in Netflix.

~> Toestaan dat ik wispelturig ben (in termen van de ander) en dat dit juist onderdeel van mijn cyclus is. Waarbij ik als mens op bepaalde gebieden deze cyclus sneller doorloop dan anderen en op andere gebieden minder handig ben. #manifestor #humandesign

~> Toestaan dat ik na een fase van “death” net als bij het fysiek verliezen van iemand, tijd nodig heb om het nieuwe leven weer toe te laten. Ook bij creaties vanuit Blessons. Ik wil vaak te snel. 

~> Toestaan dat ik onwijs geniet van de periodes waarbij ik mij super sexy en vrouwelijk voel (na de menstruatie). Dat dit de periode is om naar buiten te keren met mijn boodschappen vanuit Blessons. Of om mijn relatie in vuur en vlam te zetten. Wetend dat deze fase weer opgevolgd wordt door een andere.

~> Toestaan dat de cyclus is als een spiraal. Sommige thema’s blijven voorbij komen, zoals het “niet goed genoeg voelen”. Soms zit je op de collectieve schijf. Hier tegen vechten heeft geen zin, er naar kijken en doorleven wel. 

Toestaan. Strengheid loslatend.

Ook voel ik sterk dat ik meer vertrouwen mag hebben in deze cyclus van het leven. Het geeft altijd weer. Kondigt nieuw leven aan. Ik hoef het “hoe” en “wanneer” niet af te dwingen. Dit houdt de cyclus juist tegen. Signalen oppikken is genoeg en hierop actie ondernemen. Dan komt de rebirth en life!

En net als de natuur: niet elke bloem komt tot bloei. Falende ideeën of ideeën die nooit tot uitvoering komen, zijn ook leven. Doorleef ze in je persoonlijke proces. Ze dagen je uit en zijn brengers van persoonlijke groei. Als compost. 

Is deze boodschap ook voor jou?

Ga voor jezelf dan eens na op het thema wat je roept: 
In welke fase zit jij op dit moment qua baan, of bedrijfsaanbod of menstruatiecyclus, qua relatie? Eer je de fase? Heb je vertrouwen in een volgende fase? Geef jij jezelf toestemming om ook fases als death (loslaten) en rebirth (opladen, dromen) toe te laten?

Wat mag jij gaan doen of meer toelaten?

Toen ik dit toe liet, begonnen de ideeën voor Blessons spontaan te stromen. Niet omdat ik ervoor ging zitten, maar doordat ze “opeens” tot leven kwamen. Ik sta toe dat ik in de fase voor rebirth zit. Dat ik het tijd mag geven❤️

Heeft het jou geholpen? Kan ik jou ergens bij helpen?

Liefs, Sarah