Holy Moly, what the piep happened?!

Over de hang naar bijzondere dingen doen in je werk, te toevallige eye openers en de show van je leven!

Bijzondere dingen doen. Dat kun je in je werk bij uitstek. Ik denk dat daarom werk ook zo belangrijk is voor velen. Het verklapt iets over jouw “identiteit” (en ja, wij identificeren ons daar teveel mee……jij bent niet je werk).

Dat bijzondere in het werk, staat voor mij boven de verdiensten. Vaak genoeg is de zekerheid van geld nummer 1 (soms ongewild). Dat was bij mij eerder ook zo. Ik wil natuurlijk ook rond kunnen komen en leuke dingen doen met mijn verdiensten, maar ik durf het avontuur wel aan van “niet weten wat de maand brengt”.

Durf ik het aan dat het mislukt? Ja, ook dat durf ik wel aan. Want al ben ik vaak bang om te falen, houdt het mij absoluut niet meer tegen. Eigenlijk heb ik altijd faalangst gehad, maar staat er veel meer “hang naar het nieuwe” tegenover. Als kind regeerde de faalangst. Dan begrijp je vast dat ik niet aan wedstrijden mee deed of iets waar je je aan kon meten😬 🙃

Maar dat is een zijsprongetje.

Wat is dan liefde

Vanmiddag was ik (online) bij Dorothee Loorbach en Johanneke Terstege hun interactieve theatervoorstelling Wat is dan liefde. Dat wil zeggen, de try out via Clubhouse. Geen idee hebbende wat Clubhouse was, had ik snel de slobber trui vervangen voor een nette blouse.. Weer wat geleerd, het is alleen geluid, geen beeld😬 Ik moest even smakelijk om mijzelf lachen🤪

Op precies het moment dat het ging over daklozen, mededogen, empathie, compassie, kwam er een nieuwe deelnemer “de kamer” binnen. Steven genaamd. Hij had geen idee waar hij eigenlijk in terecht kwam. Maar net toen hij “binnenkwam” ging het over de onderwerpen waarover hij “toevallig” die ochtend had geschreven. En even hè, daklozen zijn niet het meest logische onderwerp bij een theatervoorstelling “Wat is dan liefde”. Dat bedenk je toch niet?

Het mooiste vond ik wat hij nu aan het doen is qua werk (pure bevlogenheid). Hij vertelde hoe een ontmoeting met een dakloze (man zonder dak boven zijn hoofd, uit respect nu mister X) een serie besluiten tot stand had gebracht, wat heeft geleid tot The Homeless Project. Waar vriendengroepen een daklozen zoals mister X helpen. Ieder vanuit een eigen kracht en inbreng. Magisch toch!? Wederom: Hoe bedenk je het?

Juist, dat bedenk je niet.

Volg je gevoel

Bijzondere dingen vanuit bevlogenheid komen vanuit gevoel. Voelen wat je passie voedt. Voelen wat nou net jij hierin hebt te doen. Voelen welke stappen je mag zetten. Welke interesses te roepen. Je interesse volgen naar een onbekende Clubhouse meeting.

En dit alles mag best wat onlogisch lijken. Ongemakkelijk voelen (vanuit ego). Het mag best voor je gevoel nergens naartoe leiden. Maar roept iets je? Ga dan!

Het gaat nooit om het directe resultaat dat je eruit krijg, de eerste opbrengst. “Goddelijke” begeleiding (vanuit spirit, source, ziel) gaat over de weg. En volg jij wat je voelt (opeens interessant vindt/op je pad komt), dan is dat een “stepping stone” naar weer wat anders. Op weg naar dat groters voor jou (wat ook weer klein kan zijn met onbewust grootse impact).

(Ok, Sarah…dat vertel je mooi. Onthoud je het zelf ook even voor als je weer te snel wilt😉)

Als fan van Douwe Bob maakte mijn hart helemaal een sprongetje toen hij opeens werd genoemd in “het mister X verhaal”. Mister X vond namelijk uiteindelijk onderdak op de woonboot van Douwe Bob. Dat bedenk je toch niet?!

Douwe Bob vast ook niet, totdat hij het deed…..omdat dat juist voelde.

Power of the heart

Ook vanuit JOUW hart komt veel tot stand. Vanuit MIJN hart komt veel tot stand.

Ik was vanochtend wat ziekjes en wist niet zeker of ik ten tonele😏 ging komen bij Wat is dan liefde (ja, ik durfde ook nog het online podium te betreden). Maar wat ben ik blij dat ik er was. Het heeft mij geïnspireerd en echt weer een kwartje laten vallen. 

Ook omdat het zo “toevallig” opeens ging over het proces waar ik in zit. 

Al weken zit ik wat in een trip to memory lane en is het schijnbaar de bedoeling dat ik vanuit een hernieuwd perspectief nog eens naar eerdere ervaringen kijk (the circle of life). Vanochtend dacht ik tijdens het douchen opeens aan mijn rol als leidinggevende. Had ik gefaald? Ik voelde heel sterk: Nee! Vanuit mijn kracht was het heel anders gelopen. Destijds zat ik in de spagaat tussen “mijn mannetje staan” en “leuk gevonden willen worden”. Daartussen zat niet Sarah, maar ver daarbuiten.. Ik zat in een onveilige situatie en had ik mijzelf daar eerder uit moeten halen. Ik voelde opeens mijn talenten, in plaats van eerdere strengheid.

Je wilt het niet geloven, maar tijdens de theatervoorstelling vroeg Dorothee naar deze periode. Wetend van mijn eerdere carrière. Ze vroeg: Wat zou je vanuit liefde gedetineerden kunnen geven?. Ik kreeg hierdoor de kans vanuit de bril van liefde terug te kijken. In plaats van die ochtend richting mijzelf als leidinggevende, nu richting gedetineerden. Heel bijzonder, juist ook omdat hierdoor dat deel in mij nog weer verder opende wat gesloten was. Het gaat over een stuk vertrouwen. Vertrouwen wat ik in die periode verloren was. In de ander en uiteindelijk in mijzelf.

Ook zijn er al dagen die “kleine hintjes”. Word ik getriggerd. Denk ik opeens aan iets doen voor bedrijven. Richting geven aan teams van medewerkers, leidinggeven of .… Mijzelf verbazend, want dit had ik toch afgesloten?…

Is het universum mij op allerlei manieren weer aan het openen? En snufje theater, Een snufje werk. Een snufje verleden.

The big why

Omdat ik iets bijzonders te doen heb. Ik mijzelf hiervoor heb klaar te maken.

Op mijn gezicht komt een grote glimlach (helaas die mis je😎), want dat er iets in de lucht hangt voel ik al steeds. Dat ik daarvoor oude belemmeringen heb los te laten, is een boodschap die bijna met het vingertje is gegeven “NU doen Sarah!!, focus!!”. En het wordt groots, met een harde Friese G😜 (weg met die nuchterheid en bescheidenheid!)

Holy moly, vandaag was een belangrijke stap in dat proces.

Dorothee, mooie medereiziger, dit is pure liefde. Bedankt voor deze “holy moly what the f*ck happened” show!

Een nieuwe wereld opent zich langzaam.

It’s a new dawn, it’s a new day, it’s a life. For me. And I’m feeling good!!

(hihi, en daar komt Sarah van de show trap. Pumps aan. Sierlijk…. Komt er iets met een podium?,,,,,,ssst Sarah….enjoy the ride)

The End!

1 reactie op “Holy Moly, what the piep happened?!”

Reacties zijn uitgeschakeld.