Mag jij van jezelf GEWOON zijn?

Mag jij gewoon JEZELF zijn en/of gewoon ZIJN?

Ik heb lang gestruggled en doe het nog steeds zo nu en dan met dat gewoon. Ik wou geen gewone vrouw zijn. Ik had daar oordelen over (diepgeworteld, dus ik heb ze regelmatig nog). Als kind heb ik ze al gevormd. Ik bedacht: Ik wil bijzonder zijn. Net zo succesvol als mannen, want als kind zag ik vooral moeders thuis en vaders succesvol zijn. Dus bijzonder zijn zit in werk, was mijn conclusie als kind.

Ik wil daarnaast ook als “gewoon” mij geweldig voelen, als het even kan 24/7. Ach vooruit, een uurtje per dag net voor het slapen gaan, mag het wel net wat minder lekker gaan. Niks geen knagend gevoel, wat duidt dat iets niet perfect is.

De realiteit:
Terugkijkend ben ik altijd best wel gewoon geweest en was mijn gewoon jarenlang dat ik mij niet happy voelde. Ja, op relatief jonge leeftijd was er die leidinggevende baan, riante vrijstaande woning en mooie auto’s (ik ben en blijf autofan) op de oprit. Maar ik had nooit een baan die top voelde en daardoor voelde ik stress. Oordeel. Passie hebben, dat is succesvol en dan ben je bijzonder.

De onbewuste boodschap die daaruit ontstond en ik als kind ook al voelde bleef: jij bent niet bijzonder!

De les:
Ik heb ontzettend mijn best gedaan. Hard gewerkt. Veel geleerd. Ambitities gesteld. Uitdagingen aangegaan. Resultaat: geen 23/7 bijzonder mens zijn. Tja. Das balen he.

Tegenwoordig voel ik mij heel happy met gewoon. Gewoon mijzelf zijn. Mijn meest geweldige momenten kan ik ervaren, als ik lekker aan de wandel ben. Met een grote glimlach om grootse inzichten, die toch vaak ook weer heel gewoon zijn., maar opeens gewoon binnenkomen. Met een eigen bedrijf en vast weer eens een mooi project ernaast, omdat dat is wie ik ben. Niet wispelturig, maar iemand die leeft op verandering. Verandering wat nieuwe inzichten brengt, waardoor ik als mens ontzettend groei.

En eerlijk, het wringt zo nu en dan nog steeds. Diepgewortelde overtuigingen, hoe onschuldig ook ontstaan, zijn niet zomaar weg. Iedereen leeft ermee. Het verschil nu is laat het mijn doen en laten bepalen?

En dat is het leven.

Leven is veel simpeler dan wij het voor doen komen. Helen of je passie vinden, is simpeler dan wij ons voor doen komen. We zoeken alleen graag op de verkeerde plek. Die buiten ons.

Het simpele vind je ook terug in mijn coaching. En ik ontdekte het in coaching die ik zelf heb gehad of zelfs die EMDR therapie om een traumatische ervaring te verwerken. Het zijn geen hogere wiskunde oefeningen of sessies. Het is vaak gewoon praten, je hersenen een ander gewoon laten ervaren, jezelf ruimte geven. Maar ook, wat ik heel belangrijk vind, je intuïtie veel meer onderdeel laten zijn van de dialoog. Zo word de dialoog met jezelf eentje met jeZELF. Je hogere zelf. En die is altijd bij je en beschikbaar voor hulp.

En het gave, je ZELF weet ook precies wat de bedoeling is. De bedoeling van die narcistische ex (ik had deze niet hoor, ik heb een hele leuke gelukkig). De bedoeling van het verlies van die dierbare. De bedoeling van die ontzettend leuke dochter. De bedoeling van die knager op je borst of die slapeloze nacht. De bedoeling van het winnen van de loterij. De bedoeling van alle stoplichten op je route op groen. Vaak achteraf, maar het brengt je onmetelijke groei als mens.

En dat maakt gewoon gelukkig. 

Dus: Mag jij alstublieft gewoon zijn? 

Gewoon jij, niet een bijzondere versie van jij, maar die meest bijzondere echte jij?

Gewoon jij, die een rotgevoel net zo accepteert als een regenbuitje. Na regen komt zonneschijn en het voedt?

Gewoon jij, met al je gekke nukken en wispelturigheid? Omdat “never a dull moment” gewoon is wie jij bent? Hooggevoelig en simpelweg op zoek naar dichterbij jezelf leven?

Wees jij maar gewoon! Gewoon jeZELF!

Je zult versteld staan, van hoe damn sexy jij je dan kunt voelen.

Je zult versteld staan, van die wijze uil die jij daarnaast ook bent.

Je zult versteld staan, van de onmetelijke energie en passie die erin schuilt.

Je zult versteld staan, als jij gewoon mag ZIJN. 

Het geeft je vleugels!

#wisewomanrise