Sarah Tjeerdsma | 42 | moeder | vriendin van | bonusmoeder | ondernemer

Leven en werken vanuit intuïtie en flow. Dàt is hoe ik ambieer te leven en dus ook te werken. Ondernemen in mijn geval. Ik wil anderen helpen om ook zo te leven en werken. Blessons is mijn antwoord hierop.

Intuïtief leven in flow, wat bedoel ik daarmee? Het leven brengt ons veel uitdagingen en kansen. Uitdagingen (door)leven en kansen zien en op het juiste moment instappen, kan alleen als je er echt voor open staat. Als je het grotere plaatje ziet en jouw rol daarin. Dat is mijn grootste levensles geweest. 

Te lang was ik aan het leven vanuit wilskracht. Vanuit moeten. Vanuit zekerheid. Ik heb er veel mee bereikt en daar ben ik dankbaar voor. Toch werd mij ook veel gespiegeld dat mijn leven niet helemaal “Sarah” was of wanneer ik niet plek gaf aan pijn of emoties. Ik heb ervaren dat door hier niet naar te luisteren, mijn potje energie leeg liep. En ik liet het ver leeglopen. Een duidelijke wake up call. Het leven heeft mij veel uitdagingen gegeven. Een scheiding, miskramen, het verlies van mijn dierbare aan zelfdoding, een dodelijk ongeval vlak voor mijn neus en tussendoor nog zoveel meer. Uitdagingen die mij soms zijn overkomen, maar ook sommige die ik zelf heb gecreëerd door niet dichtbij mijzelf te blijven. Ik deed daardoor dingen waar ik niet trots op ben. Kwetste mensen die dat niet verdienden. Raakte soms ver van mijzelf verwijderd.

Toch geloof ik erin dat uiteindelijk alles wat je overkomt een soort creatie van je ziel is, om van te leren. Soms leren om het anders te doen. Om jezelf ten diepste te ontdekken.

En dat daar wat moois te ontdekken valt leef ik nu elke dag. Ik had het nooit zo kunnen bedenken. Leven naar mijn pure zelf, brengt mij zoveel innerlijke rust, gave creaties, liefdevolle omgevingen, contacten die verrijken en zoveel meer. Het brengt mij ook veel uitdagingen, want opeens je leven omgooien maakt dat je ego tegenstribbelt. Ik was er niet daarnaast ook niet gewoon mee. Ik kom van het nuchtere Friese platteland, waar spiritualiteit….in mijn wereld gewoonweg niet was (hooguit in de vorm van religie). 

Meer en meer ontdek ik hoe ik mijn leven op een prachtige manier bij mag draaien en hoe gaaf mijn weg eigenlijk is, als ik erop terug kijk. Niets is voor niets. Mijn innerlijke wereld is zoveel rijker geworden, waardoor de uiterlijke wereld niet meer voorop staat. En dat wat er is, is precies wat ik nodig heb. Wauw, ook een mooi inzicht voor een eens nogal materialistisch dametje;)

Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn hart weer heb mogen openstellen. Ik samenwoon met een hele bijzondere vriend. Ik toch opeens in een gezin leef met twee kinderen, zoals ik zo vaak droomde. Mijn mooie dochter van 15 en bonuszoon van 13. Ik in een gezellig huis woon en een hondje en kat het plaatje compleet maken. En ja, omdat ik een autofan ben staat er ook een mooie auto voor de deur. 

Ik leef van mijn eigen bedrijf. Een coachingspraktijk waar de vele geluiden “Er zijn zoveel, iedereen doet het tegenwoordig” gehoord worden, maar mij niet tegenhouden precies te doen wat ik voel als het juiste. En dat dat klopt, dat voel ik ten diepste de meeste dagen van de week (hihi, ook ik ben natuurlijk weleens onzeker).

Voor mijn klanten ben ik een bron van inspiratie, iemand die houdt van proeverijtjes geven, die de ander helpt ontdekken wat haar/zijn manier is, die intuïtie laat vergroten, die met prachtige visualisaties de ander laat ontdekken, die soul journeys zichtbaar maakt en de ander helpt op dat pad mooie stappen te zetten. Ik ben ook iemand die wake up calls geeft. De ander laat inzien dat keuzes in bijvoorbeeld relaties of ondernemerschap vanuit ego worden gekleurd, om vervolgens samen te ontdekken wat je ziel te vertellen heeft. Die daardoor anderen helpt om heel authentiek te leven en daardoor liefhebben, werken, creëren, manifesteren….

En niets is mij vreemd. Bij mij vind je geen oordeel, want ik begrijp je. Echt. Ik daag je juist uit in de ogenschijnlijke imperfectie, te ontdekken dat alles juist leidt naar jouw perfecte zelf.

Ach het is prachtig, mijn levenspad! En omdat al die mooie inzichten zo mooi tot mij komen, verwoord ik dit alles momenteel in een boek. Wanneer het klaar is? Geen idee, want deze reis is eentje zonder uitkomst, planning of eindresultaat. Ik laat mij leiden, zodat de creatie precies is wat het moet zijn: een inspiratie voor anderen om het eigen levenspad te aanschouwen, onderzoeken, helen, er inspiratie uit te halen en het eigen zielenpad te gaan volgen!

Ik maak heel graag kennis met mooie gelijkgestemden en dat ben jij, als mijn woorden jou raken. Ik vertel je graag meer over wat ik doe en wie ik ben. En ik vertel heel graag aan jou wat ik voor jou kan betekenen (als coach, inspirator of doorverwijzer naar een ander prachtig mens in mijn netwerk).

Liefs, 

Sarah

Mijn ervaringen en kennis

Hoe cliché, heb ik in de levensschool de meeste ervaring en kennis opgedaan. Het zijn van een persoonlijke ontwikkel junk (voor lange tijd) heeft mij veel ervaringen gegeven. Hiernaast heb ik uiteraard ook één en ander aan opleidingen en cursussen gedaan gericht op Blessons. Zoals NLP, een jaartraining intuïtieve ontwikkeling, Soul body fusion en Systemisch opstellen. Als ook trainingen zoals personal branding en managementdrives.  Daarnaast heb ik een tweejarige opleiding tot kindercoach gedaan aan het Sonneveld instituut. 

Mijn curriculum vitae is verder gevuld met ervaringen die maken dat ik met een hele brede kennis in de wereld sta. Ik begon mijn carrière op het gebied van HRM, vervolgde dit met Kwaliteit, Arbo & Milieu en als adviseur informatiebeveiling. Vervolgens kwam ik als afdelingshoofd op leefafdelingen van gedetineerden terecht, waarna ik nog korte tijd interim hoofd bibliotheek, onderwijs en sport was. Daarna kwam al snel het sociaal domein binnen gemeenteland in beeld.  Als beleidsregisseur sociaal domein bij een gemeente heb ik een mooie bijdrage mogen leveren aan preventie en zorg voor jeugd. Daarna werd het echt tijd om te gaan doen, wat ik diep vanbinnen voelde: mensen helpen op Sarah haar manier. Blessons dus!