Rebirth

Zelfs mijn ego schreeuwt om verdieping….

Een nieuw levensjaar is begonnen en ik voel: dit is het jaar van diepgaande verandering….als ik dat wat belemmerd plek geef. Ik onderzocht wat mij nog in de weg staat en het antwoord: perfectionisme.. Al ben ik heel goed op weg en heb ik onderweg ik al veel ervan van mij afgeschud, blijft dit toch nog regelmatig een “game changer”.

Even de intro:

Als we geboren worden, dan zijn we nog dichtbij onze pure vorm. Jaren en jaren gaan voorbij. Onze opvoeding. School. Ervaringen. Familie. Vrienden. Sociale normen en waarden. Het vormt ons. Vormt een ego. En dat is goed! Want dat is, ik zeg het vaak, onderdeel van dualiteit en onze zielsmissie.

Maar dan…..

Komt dat moment dat levensvragen komen. Wat kom ik hier eigenlijk doen? Wie ben IK eigenlijk? Heilige huisjes worden omgegooid in de zoektocht naar antwoorden. Door jezelf, door een ander, door ziekte of…. En dat is goed (en ja ook pijnlijk). Onderdeel van die zielsmissie hè.

Want dan…

Kom je dichter en dichter bij jezelf. Bij wie jij bent en wat jij hier “hebt te doen”. Je herinnert je weer wie je ten volle bent. Dat je een ziel bent, die hier op aarde komt ervaren. En zo ben je hier nu, deze blog van Blessons lezend. Wat heb jij voor jezelf te ontdekken deze blog lezend?

Terug naar mijn hersenspinsels vandaag:

Zou 2021 niet een mooi jaar zijn voor een rebirth van mijn ziel, hier in de aardse verpakking? Er ligt een diep gevoel aan ten grondslag. Dit jaar is eentje van “erop of eronder”. Het jaar waar ik echt een verschil kan maken. Het jaar om ECHT te gaan voor mijn zielslicht, los met die oude shit.

(Ik ben net 4 dagen begonnen in een nieuw levensjaar, dus dan komen die ambities 😉).

Ik vroeg mijzelf vandaag: wat staat deze rebirth in de weg? Het besef: eigenlijk alle antwoorden die kwamen gingen over perfectionisme. Eerlijk, ik (mijn ego) vond het wat een dooddoener. Weer die oppervlakkige perfectionisme. Kan er niet wat diepers komen? Maar nee dit is het!!

Vóór mijn rebirth is het nodig dat mijn perfectionisme komt “te sterven”. Realistisch gezien betekent dit, sterven in fasen. Steeds weer een stukje, want alles is een cyclus en komt nou eenmaal weer voorbij. En heb je een deel voor jezelf opgelost , dan kan het maar zo gebeuren dat je dit stukje opeens bij je kind terug ziet komen….en mag je weer een laagje dieper gaan.

Ik vroeg mijzelf: wat heb ik dan als eerste los te laten? Wat kan ik NU doen? Ik zal toch ergens weer moeten beginnen😬

  • niet in de perfecte make up en met de perfecte woorden hoeven te zitten voor een filmpje op social (en mijn ego protesteert weer…kan dat niet wat dieper?)
  • Schrijven wat ik heb te schrijven. Geen regisseur vanuit marketing optiek spelen. This is it! 100% Sarah (zie hier in deze blog het resultaat)
  • Niet meer schoonmaken als een malle als er visite komt (het mag in gewone proporties, de Koning komt niet langs).

Zo, laat mij daar maar eens mee beginnen. Mijn ego vindt het allemaal wat zwakjes en ik moet er vervolgens om lachen “Ok, mijn ego vraagt duidelijk nogal om de nodige verdieping? Nou die kun je krijgen!! Maar dan ook niet protesteren hè🤪”. (zo leuk te praten over je ego in de derde persoon, net of gaat het niet over jou).

Innerlijke wereld vergroten 

Om perfectionisme te laten sterven (beetje dramatisch, maar ok) is het nodig dat ik mijn innerlijke wereld nog meer vergroot. Dit innerlijke wereld vergroten trekt steeds mijn aandacht bij posts op social of in boeken. Perfectionisme wordt gevoed vanuit leven vanuit mijn uiterlijke wereld. Ik heb, zoals je in de post van de stilte retraite hebt kunnen lezen, genoeg tools in handen gekregen om dit te doen (en door te geven mocht je dit ook nodig hebben). 

Het is belangrijk dat ik het cyclische proces van het leven blijf volgen en keer op keer thema’s vanuit verdieping laat zijn. Ook dat is sterk nodig om mijn innerlijke wereld ruimte te geven.

Verlangen

Verlangen komt vanuit mijn innerlijke wereld en daar zit zoveel pure magie. Dat mag ik laten groeien en groeien. Er echt laten zijn. Hiervoor is focus nodig in mijn geval, want ik fladder graag de dagen wat door. Voorbij het perfectionisme, om keer op keer in te tunen op mijn innerlijke wereld waar dat verlangen bloeit.

De drie ingrediënten voor de Rebirth zijn dan ook: verlangen, focus en imperfectionisme. Dat moet lukken 😉

(Ik merk dat ik het graag wat dramatisch maak…rebirth….sterven…dat werkt bij mij en mag ik tegenwoordig van mijzelf🤪. De nuchterheid voorbij.)

Rebirth terwijl je ziek bent

En terwijl ik dit schrijf, denk ik aan die vrouw die borstkanker heeft. Ook nog genetisch, waardoor dit proces opeens niet meer alleen haar raakt maar ook haar dierbaren. Ik babbel wat over mijn rebirth, maar hoe is het voor haar? En omdat ik het iedereen gun: hoe is haar rebirth? 

Een deel in mij gelooft echt dat deze life changers zoals ziekte er zijn met een reden. Dat ook juist dan die rebirth wordt aangedragen vanuit het universum. Er is soms letterlijk een stukje sterven nodig (van de tumor), om te leven. Als ik denk aan borstkanker, dan staat dat in mijn gevoel voor borstvoeding en daarmee “voeden van het leven”. Borsten zijn het ultieme symbool voor vrouwelijkheid en staan voor vrouwelijke kracht en energie. 

Ik voel dan ook, dat het voor haar gaat over: echt te gaan leven vanuit haar unieke zijn en vrouwelijke kracht. Niet langer het mannelijke strenge en resultaatgerichte. Het eigen leven te voeden, door afscheid te nemen van datgene wat “kwaadaardig” is. Wat dat precies voor haar is, is haar ontdekkingstocht. Een ontdekking die ook gaat over het familiesysteem, is mijn vertaling van de aanwezigheid van het gen.

En dit schrijf ik zonder dat ik pretendeer alles te weten, maar puur vanuit mijn gevoel. Zou ze het lezen? Kwets ik dan? Had ik het niet moeten schrijven? Loslaten Sarah, want het komt uit je hart.

Rebirth bij rouw

Ik denk ook aan die mooie vrouw die haar moeder verloor. Zij was klant van mij en had na het overlijden verergerde last van paniekaanvallen. Na een paar sessies (ongelooflijk hoe snel dat ging), was het aantal en de intensiteit van de paniekaanvallen al verminderd. Wat betekent dit voor haar rebirth?

Naast haar werk waar ze niet blij van wordt, is ze fotografe. Mijn hart maakt elke keer een sprongetje als ik zie wat voor onwaarschijnlijk mooie foto’s zij maakt van mensen. Echt de essentie van die persoon vangend. Dat is wat zij doet als zij dichtbij zichzelf is. En ik zie haar groeien, Zichtbaarder en zichtbaarder worden.

Welke boodschap zat er in het overlijden van haar moeder? Ik heb haar moeder vaak “gehoord” en weet welke diepe wens hier ligt: namelijk dat deze dame en dochter echt haar talenten gaat leven. Haar zelfliefde groeit en hiermee haar zelfvertrouwen. Dit is namelijk de opening naar meer. Het pad naar haar rebirth. 

De rebirth naar leven vanuit zielskracht & -missie

Na het ontwaken echt die stap makend naar 98% aanwezig zijn in je zielsmissie. Voorbij de angst en onzekerheid. Dat voel ik als de rebirth. En dat betekent niet dat je alles al hoeft te weten. Elke dag zen bent. Nee, want je leeft nog altijd in dualiteit. Maar je maakt jouw wereld en daarmee die van iedereen om je heen lichter en lichter. Stapt in het plan wat voor jou bedoeld is. Neemt jouw plek in om samen met anderen de aarde te verrijken.

Ben ik bang mijn moeder (elke dierbare) ooit te verliezen? Ben ik bang ooit zelf met kanker geconfronteerd te worden? Ja, absoluut. Door mijn verleden heb ik ook paniekaanvallen gehad. Zo bang weer iemand te verliezen. Maar ik merk dat het nu gaat over vertrouwen houden of ik vanuit zielenwijsheid kan blijven leven bij klote situaties. En terwijl ik dit schrijf “hoor” ik mijn lieve engel die nu in de zielenwereld is: “Leave (lieve) Saarke, dat heb jij toch al lang laten zien toen ik overleed?” En ja, dat is waar. Toen ik hem levenloos vond ging een poort van wijsheid in mij open. Wist ik hoe er voor hem en de ander te zijn. Uiteindelijk hoe ook er voor mijzelf te zijn. En ik ben zo gegroeid als mens. Als ziel.

Ik ben veel verder dan ik zelf denk…. (en dat heb ik vandaag ook niet voor het eerst gehoord).

I’ve got this!

2021, heb je net zoveel verassingen in petto als 2020?

Mijn verlangen is groot. Mijn focus om dat wat het verlangen in de weg staat aan te gaan is er! Ik ga ervoor!!

This is the rebirth of Sarah! Ga je het mee vieren?

Ps. ik deel zo nu en dan rake dingen.

Heb jij behoefte om eens te praten over wat speelt in jouw leven? Wat in jouw weg staat? Jouw uitdagingen?Jouw rebirth?

Je hebt aan mij een luisterend oor, in de fysieke wereld en “the spirit world”. Mail je verhaal. Plan een kennismakingsessie in. Chat via whatsapp of social. Ik ben er voor je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *