Soms moet je vergeten wat je voelt en onthouden wat je waard bent.

Vanochtend vond ik dit kaartje ergens in een bakje van mij en het riep mij direct. Het komt uit het businesscoachingstraject wat ik vorig jaar zomer al afsloot. Het riep mij direct en maakte nieuwsierig.

Vergeten van wat je voelt? Mag dat? Nee dat mag niet, dat is te gemakkelijk Sarah…. Je moet er doorheen!! Don’t chicken out. Kom zeg, das te gemakkelijk.

Maar dit gaat over die herhalende gedachtes die jezelf naar beneden trekken.

De woorden zijn cruciaal en zo mooi gekozen. Vergeten gaat over weten, de mind. Onthouden gaat over ont-houden-van. Houden van! Het voelen van negatieve gedachtes komen echt uit de mind. Te vaak veroorzaakt door jezelf, in plaats van de woorden van een ander. En je eigenwaarde ontstaat door houden van. Eigenwaarde is echt iets om te onthouden.

Loslaten en vasthouden

Hoe voelt dat voor jou? Om soms eens je gevoel te mogen vergeten? Om bij herhalende gedachten tegen jezelf te zeggen, ik stop hier nu mee!! Vergeet het maar, ik ga hier niet meer in mee!! Fijn toch? Dat geeft lucht en vrijheid.

Spendeer je tijd maar eens aan houden van: Ik ben die fantastische vrouw, niet perfect, maar wel met een gouden hart. Een vrouw die haar best doet, naar zichzelf kijkt. Steeds meer van zichzelf leert houden. Zich ontwikkelt tot een wijze vrouw. Die de ander zo mooi kan helpen. Zoveel te geven.

Vul dat voor jezelf eens in… Ik ben die fantastische vrouw die….

Doe dit eens tijdens een wandeling, zet je voicerecorder aan op de telefoon, en ga jezelf eens vertellen waarom jij zo fantastisch mooi bent. Stretch jezelf en ga langer door dan misschien comfortabel voelt. Speel deze boodschap aan jezelf regelmatig af en heb je nog meer moois aan jezelf te vertellen? Maak een nieuwe opname met nog meer zelfliefde.

Of schrijf het op en lees het regelmatig terug.

Zet dit in als een herhalend gevoel je naar beneden trekt. Luister dan die opname af. Het ultieme middel om gevoelens te vergeten😉

Avontuur en succes

Ga daarna op pad, je verdere dag in. Sta open voor avontuur en verwondering. Ontdek en ontwikkel jouw gaven. Volg jouw hart en word daardoor een lichtend voorbeeld voor vele anderen.

Het succes van jouw verhaal…? Is jouw verhaal, niet het succes. Vertel jezelf een ander verhaal en geniet van het verhaal wat je leeft!


Vind je zulke inzichten en inspiratiegevers fijn? Dit is hoe ik coach met Blessons. Elk moment dat je het nodig hebt, help ik je met deze inzichtgevers, zodat je jouw antwoorden vindt. Je kunt hieraan proeven door The New Essentials te volgen of echt erin duiken door 3 maanden intensieve 1:1 coaching via Wise woman, Rise. Dat is echt life changing!